Snel een fiets op afbetaling

Er zijn meerdere situaties te verzinnen waarin jij snel een fiets op afbetaling zou willen. Er bestaan andere manieren om aan geld voor een fiets te komen! Om welke reden jij ook snel een fiets op afbetaling zou willen kopen, dit is niet altijd de beste oplossing. Er bestaan meerdere alternatieven om een zo snel mogelijk over een nieuwe fiets te beschikken.

Snel een fiets op afbetaling kan een uitkomst zijn

Veel mensen zouden zich geen raad weten zonder fiets. Het zit ingeburgerd bij de Nederlanders om een fiets te hebben en deze praktisch elke dag te gebruiken. Het is handig, gezonder en beter voor het milieu. Als je fiets kapot gaat of wordt gestolen, is het dan ook logisch dat je zo snel mogelijk een nieuwe wilt. Een probleem is dat een goede fiets nog behoorlijk kan oplopen in prijs, en dit geld heb je niet altijd achter de hand. Als je dan toch een nieuwe fiets moet kopen, wil je vaak ook een goed model die niet snel stuk zal gaan, wat de totale kosten ook een stukje hoger maakt. Snel een fiets op afbetaling kan een uitkomst zijn in dat geval.

Voordelen van snel een fiets op afbetaling

Er zitten een aantal voordelen aan snel een fiets op afbetaling kopen, waardoor dit concept erg populair is onder veel mensen. Het eerste waar men vaak aan denkt is dat ze zo snel mogelijk een product in huis willen hebben, maar hier niet direct het geld voor hebben. Een aankoop op afbetaling kunnen doen klinkt ze dan als muziek in de oren. Op deze manier kun je namelijk een fiets of een andere product al toe eigenen zonder dat je direct hoeft te betalen; dit hoeft later pas. Je maakt in dat geval afspraken met de verkoper over hoe je de aankoop op afbetaling regelt. Zo kun je alvast een deel betalen op het moment van aankoop en dat je het resterende deel op een later moment betaalt, of je kunt termijnen vaststellen waarin je het product gaat afbetalen. Zo voel je het niet direct in de portemonnee, heb je nog tijd om door te sparen en kun je toch al gebruik maken van het nieuwe product. Snel een fiets op afbetaling kopen is daarom heel interessant.

Nadelen van snel een fiets op afbetaling

Het probleem is dat er ook nadelen aan snel een fiets op afbetaling kopen zitten. Een aankoop doen op afbetaling wordt aangeboden door een verkoper, die er dus ook profijt van moet hebben. Dit heeft hij in de vorm van rentekosten die hij in rekening kan brengen. Snel een fiets op afbetaling doen is namelijk een vorm van krediet, waarover gemiddeld zo’n 15% aan rente wordt berekend. Mensen denken hier in het begin niet zo over na, maar uiteindelijk betaal je dus veel meer dan het product in eerste instantie kost. Dit is natuurlijk zonde van je geld.

Snel een fiets op afbetaling met een online lening

Een alternatief voor snel een fiets op afbetaling kopen is het afsluiten van een online lening. Een minilening stelt je in staat om tussen de 50 en 1000 euro te lenen. Elk bedrag hier tussen in is mogelijk en het is aan jou om te bepalen wat je precies leent. Omdat minileningen kortlopende leningen zijn en maar om relatief kleine bedragen gaat, is het middels een minikrediet mogelijk om rentevrij te lenen. Een flitslening zorgt er dus voor dat je alleen het geld hoeft te lenen dat je werkelijk nodig hebt en hier niet meer voor hoeft te betalen dan je geleend hebt. Op deze manier kun je snel een fiets op afbetaling kopen zonder dat dit extra geld kost.