Op afbetaling een fiets kopen

Heb jij plotseling een nieuwe fiets nodig, maar heb je het geld hiervoor helemaal niet achter de hand? Op afbetaling een fiets kopen kan de oplossing zijn! Als jij krap bij kas zit maar toch snel een nieuwe fiets nodig hebt, is een fiets op afbetaling kopen misschien wel een ideale uitkomst. 

Op afbetaling een fiets kopen

Investeren in een fiets is in Nederland niet iets waar men van op kijkt. Een fiets maakt het leven van de Nederlander een stukje makkelijker en al snel kom je erachter dat je deze toch wel elke dag gebruikt. Als je fiets dan onverwacht kapot is gegaan of is gestolen, dan is het begrijpelijk dat je niet direct de eerste de beste fiets koopt die er te krijgen is, maar ook een goede nieuwe fiets wilt. Helaas is je spaarrekening hier niet altijd op voorbereid. Op afbetaling een fiets kopen is in zo’n geval een oplossing die voor jou zou kunnen werken. Het grote voordeel van op afbetaling een fiets kopen is dat je direct al over het nieuwe product mag beschikken maar nog niet direct hoeft te betalen. Zo hoef je niet een tijd ineens zonder fiets te zitten omdat je op het moment niet een goede fiets kunt betalen met het geld dat je tot je beschikking hebt. Wanneer je met de verkoper afspreekt op een aankoop op afbetaling te doen, dan betaal je een deel of het hele bedrag gespreid af in bepaalde termijnen. Je kunt dan afspraken maken over in hoeveel termijnen je de fiets of een ander product afbetaalt. Dit kan namelijk per week, per maand, per kwartaal of per jaar het geval zijn. Op afbetaling een fiets kopen is een heel populair concept omdat je op deze manier toch direct eigenaar kan zijn van je nieuwe aankoop.

Een nadeel van op afbetaling een fiets kopen

Het vervelende aan op afbetaling een fiets kopen is dat hier ook nadelen aan kleven, waar veel mensen niet bij stil staan op het moment dat ze een aankoop op afbetaling willen doen. Als het moment zover is, zie je vaak alleen de voordelen en is het een mooi systeem als jij niet over wat extra geld beschikt. Het concept moet echter ook aantrekkelijk en rendabel blijven voor de verkopers, wat betekent dat op afbetaling een fiets kopen geld kost. In feite is het een lening die je afsluit bij de verkoper. Over het termijn dat jij nodig hebt om het hele product af te betalen worden namelijk kosten berekend in de vorm van rente. Het rentepercentage ligt gemiddeld bij op afbetaling een fiets kopen rond de 15%. Met zo’n percentage kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Op afbetaling een fiets kopen of een online lening

Een alternatief voor op afbetaling een fiets kopen is het afsluiten van een minilening bij online lening aanbieders. Hier kun je een kleine lening afsluiten tot 1000 euro, waarover je geen rentekosten hoeft te betalen als je je aan de afspraken houdt en het geld op tijd terug betaalt. Het fijne is dat dit heel snel en makkelijk geregeld kan worden, zonder dat je er papieren voor hoeft op te sturen of voor op afspraak hoeft te komen. Binnen 5 minuten kun je al een flitslening hebben aangevraagd en vaak kun je dezelfde dag nog het geld op je rekening verwachten. Op deze manier heb je veel meer vrijheid in de besteding van het geleende geld. Een online lening kan dus een ideaal alternatief zijn voor op afbetaling een fiets kopen!