Fiets op afbetaling kopen

Heb je momenteel even geen geld tot je beschikking, maar wel snel een nieuwe fiets nodig? Een fiets op afbetaling kopen kan voor jou de oplossing zijn! Als je fiets ineens is gestolen, of hij is door vandalen met de grond gelijk gemaakt, dan kan het voorkomen dat je op een onverwacht moment een nieuwe fiets nodig hebt. In Nederland fietsland kun je immers niet zonder en heb je het liefst zo snel mogelijk een nieuwe. Echter, je hebt niet altijd direct het geld tot je beschikking, terwijl je wel een goede fiets wilt. Een fiets op afbetaling kopen kan in dat geval een uitkomst bieden.

Hoe werkt een fiets op afbetaling kopen?

Wanneer je van plan bent om een fiets op afbetaling kopen waar te maken, dan betekent dit dat je nu een nieuwe fiets koopt en hiervan gebruik kunt maken, maar pas later hoeft te betalen. Als je gebruik maakt van dit concept, dan betaal je het bedrag van de fiets namelijk gespreid af in bepaalde termijnen, terwijl je ondertussen al wel kunt rond fietsen op je nieuwe aanwinst. Als je een aankoop op afbetaling doet, kun je vaak samen met de verkoper afspreken hoe lang je wilt doen over de totale afbetaling en in welke termijnen je het rest geld wilt afbetalen. Dit kan wekelijks, maandelijks, per kwartaal of jaarlijks zijn. Als je niet een spaarrekening achter de hand hebt, dan kan dit systeem een uitkomst bieden aan jou. In feite is het gewoon een vorm van krediet die je dan hebt lopen bij de verkoper van het product dat jij wil kopen op afbetaling. Er worden namelijk wel kosten in rekening gebracht voor de periode die jij nodig hebt om alle kosten af te lossen. Anders is het systeem niet aantrekkelijk voor de verkoper. Het probleem is dat deze kosten vaak behoorlijk kunnen oplopen, omdat gemiddeld de rentekosten rond de 15% over het totale aankoopbedrag liggen. Hoe langer je erover doet om de fiets af te betalen, hoe meer je extra bij betaalt. Zo kan het voorkomen dat je uiteindelijk veel meer betaalt dan die fiets in werkelijkheid kostte. Dit is zonde van je geld dat je in eerste instantie niet tot je beschikking had. Een fiets op afbetaling kopen is dus wel een handig systeem, maar niet zo heel voordelig.

Een fiets op afbetaling of een minilening?

Een alternatieve manier om een nieuwe fiets te kunnen bekostigen is het afsluiten van een minilening via het internet. Beide manieren zijn uiteindelijk vormen van krediet, maar er zit wel verschil tussen. Bij een minikrediet afsluiten, ben je namelijk vrijer om te doen met het geld wat je wilt, omdat je hier werkelijk geld leent en bij een aankoop op afbetaling eigenlijk een product leent. Daarnaast hoef je geen rentekosten te betalen bij het afsluiten van een flitslening als je betaalt binnen de gestelde aflossingstermijn. Bij een flitskrediet kun je vaak tot 1000 euro lenen, dus het is een kleine lening. Alles wordt online geregeld, waardoor je geen gedoe hebt met het invullen en opsturen van papieren of het maken van afspraken. Vaak staat het geld binnen dezelfde dag nog op je rekening en ben je vrij om te doen met het geld dat je wilt. Een minilening kan dus een voordelige, snelle en makkelijke manier zijn op een fiets op afbetaling mogelijk te maken.