Fiets op afbetaling aanvragen

Wil je snel een nieuwe fiets, maar zit je op het moment een beetje krap bij kas? Een fiets op afbetaling aanvragen is in dat geval de uitkomst voor jou! Nederland is een fietsland en elke inwoner heeft dus ook behoefte aan een fiets. Als die van jou net onverwacht is gestolen of stukgegaan, dan heb je snel een nieuwe nodig. Het betekent echter niet dat je dit geld er al voor hebt vrijgemaakt, dus dat je de fiets al daadwerkelijk kunt kopen. Nu bestaan er gelukkig mogelijkheden om toch de aankoop direct in huis te hebben, zonder dat je al over het geld beschikt. Een voorbeeld hiervan is een fiets op afbetaling aanvragen.

Hoe werkt een fiets op afbetaling aanvragen?

Een fiets op afbetaling aanvragen is eigenlijk een vrij simpel systeem en komt op het volgende neer: je krijgt de mogelijkheid om direct de aankoop in huis te halen, maar de betaling gespreid te voltooien. Het is dus een ‘koop nu, betaal later’ systeem. Vaak maak je dan met de verkoper een afspraak in hoeveel termijn je het bedrag zult afbetalen. Dit is ideaal omdat je het niet direct in de portemonnee voelt, en toch alvast de eigenaar van een nieuwe aankoop kunt zijn. Een nadeel van een aankoop op afbetaling doen is dat hier vrij hoge rentekosten aan verbonden zijn. Gemiddeld ligt het rentepercentage op zo’n 15%. Dit zorgt ervoor dat je onbewust veel meer betaalt dan het bedrag van de aankoop werkelijk is.

Een fiets op afbetaling aanvragen: een alternatief

Wanneer je wel een fiets op afbetaling aanvragen wilt, maar niets met deze torenhoge rentekosten te maken wilt hebben, kun je ook op een alternatieve manier aan het geld komen. Tegenwoordig is het mogelijk om tot wel 1000 euro te lenen zonder hierover rente te hoeven betalen. Dit is mogelijk dankzij de minilening, wat dus een renteloze lening is.  Als je een nieuwe fiets op afbetaling van bijvoorbeeld 500 euro wil kopen, betaal je uiteindelijk met een fiets op afbetaling aanvragen wel 575 euro. Met die 75 euro kun je een hoop andere dingen doen, dus dit is zonde. Als je een minilening afsluiten wil, dan kun je het exacte bedrag lenen wat je nodig hebt voor de fiets. Wanneer je dit gewoon netjes terugbetaalt binnen het vastgestelde termijn, dan hoef je er geen rentekosten overheen te betalen en ben je dus ook alleen daadwerkelijk het bedrag kwijt wat je moet betalen.

Een fiets op afbetaling aanvragen met een minilening

Een fiets op afbetaling aanvragen kan dus ook met een minikrediet aanvragen bij een online lening aanbieder. Vind je dit rentevrij lenen maar een beetje klinken alsof het te mooi om waar te zijn is? Omdat je bij een minikrediet relatief kleine bedragen kunt lenen en deze binnen een redelijk korte aflossingstermijn moet terugbetalen, kunnen online kredietaanbieders dit voordeel aanbieden. Als je een flitslening afsluit, kun je dit binnen 10 minuten realiseren en het geld dezelfde dag nog op je rekening verwachten. Elk bedrag tussen de 50 en 1000 euro is mogelijk. Bovendien wordt er geen krediettoets uitgevoerd in de aanvraagprocedure. Je kunt dus 100, 250 of 400 euro lenen zonder BKR check. Op deze manier kun jij toch direct de fiets aanschaffen, maar houd je 75 euro lekker in je eigen zak. Daarnaast zit je niet vast aan een bepaalde aankoop met het te lenen bedrag, omdat je dit gewoon in geld krijgt uitgekeerd op je rekening. Een kleine lening aanvragen is dus een slim alternatief voor de fiets op afbetaling aanvragen.